Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από το 1996 μέχρι σήμερα, οι Ημερίδες Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας για το Προσωπικό του Στρατού Ξηράς αποτελούν ένα θεσμό με τον οποίο μοιραζόμαστε χρήσιμες εμπειρίες και διδάγματα από την λειτουργία των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και ειδικότερα των Ομάδων Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας. Συγχρόνως αποτελούν και ένα χώρο όπου αναλύονται και παρουσιάζονται γενικότερα θέματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρόληψη και η θεραπεία ψυχικών διαταραχών, η αυτοκτονικότητα, η χρήση ουσιών, η επιλογή ή καταλληλότητα προσωπικού, η διασύνδεση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον, είναι κάποια από τα θέματα ψυχικής υγείας που απασχολούν διαχρονικά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικοί, τόσο του χώρου ψυχικής υγείας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Πανεπιστημίου, καλούνται στα πλαίσια της Ημερίδας να αναλύσουν και να παρουσιάσουν θέματα όπως αυτά, προτείνοντας ενδεχόμενες λύσεις ή τρόπους αντιμετώπισης.

Προσδοκώντας ότι η συνάντηση αυτή θα συμβάλλει στην εξέλιξη και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του θεσμού προς όφελος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σας καλωσορίζω στην σημερινή 18η Ετήσια Ημερίδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Υποστράτηγος Σακαρίκος Γεώργιος
Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΣ

Πρόγραμμα Ημερίδας
===================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου