Επειδή υπέπεσε στην αντίληψή μας άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας,
(25/11/2013  των κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ, ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ) που αναδημοσιεύεται στο πολύ ενημερωτικό site “staratalogia” εδω, θα επιθυμούσαμε να καταγράψουμε,προς αποφυγή παρερμηνειών και ανησυχιών τα παρακάτω, με δεδομένο πως, το ασφαλιστικό καθεστως των Στρατιωτικών έτσι όπως ψηφίσθηκε με το ν. 3865/2010 , εξακολουθεί να ισχύει και δεν επήλθε καμμια αύξηση των ορίων ηλικίας. Συγκεκριμένα :

-Για τα 5 πλασματικά προωθείται νομοθ. ρύθμιση για διεύρυνσή τους, σε σχέση με το ισχύον καθεστως που αφορά μονο σε υπηρεσία παραμεθορίων ή ορισμένων περιοχών, μακραν κέντρου.Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Στρατιωτικοί ειναι οι πλέον αδικημένοι “ασφαλισμένοι” καθόσον, αν και υπήχθησαν στο καθεστώς των 40 ετών εργασίας ή του 60ου έτους της ηλικίας τους, για την αναγνώριση “πλσματικού χρόνου”  έχουν μονο αυτη τη δυνατότητα των 5 ετων (και αυτό υπο προϋποθέσεις διαβίωσης σε μονάδες εκστρατείας), ενω τα πλασματικά χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας,που μπορούν να ανγνωριστούν στο Δημόσιο ή τον Ιδωτικό τομέα,είναι από 7 έως 11 έτη .
– Η εξαγορά των πλασματικών για τους ενταχθέντες στις Ε.Δ. απο τον 10/90 και μετά ισχυει συμφωνα με το ΠΔ 169/2007 , άρθρο 59 του «ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ”
-Το δικαιωμα εξαγοράς 3 ετων για τους ενταχθέντες 1991-95, ειχε εισαχθεί τλευταια στιγμη με παρτεμαβση Βενιζέλου στο ασφαλιστικο καθεστως των Στρκων
-Οι αλλαγές που αναφερονται στα ορια συνταξιοδότησης προβλεπονται ήδη στο ν. 3865/2010
Γ.Αντωνιάδης

===============================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου