Την «επιστράτευση» των ενόπλων δυνάμεων στις προσπάθειες περιορισμού της ευλογιάς, που έχει «εισβάλλει» στη χώρα μας από την Τουρκία και απειλεί το ζωικό κεφάλαιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος, στη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε κτηνιατρικό προσωπικό, θα ζητηθεί η συνδρομή στρατιωτικών κτηνιάτρων, καθώς και στρατιωτών με πτυχίο κτηνιατρικής.
Η ευλογιά έχει «χτυπήσει» ιδιαίτερα τους νομούς Έβρου και Ξάνθης, όπου έχουν θανατωθεί μέχρι σήμερα πάνω από 8.700 αμνοερίφια, ενώ εστίες της έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.
Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι χθες ανακοίνωσαν πως θα ιδρύσουν κόμμα Ελλήνων Κτηνοτρόφων, με το οποίο θα κατέλθουν αυτόνομα στις ευρωεκλογές.
Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν χθες έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι κτηνοτρόφοι άνοιξαν την αυλαία των κινητοποιήσεων, με επόμενο σταθμό τα Τέμπη, διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων που αφορούν το μέλλον του κλάδου, ενώ είχαν συνάντηση και με τον κ. Χαρακόπουλο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Α. Τσαυτάρης, που βρέθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι κτηνοτρόφοι δεν θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο, επισημαίνοντας πως στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με την Πανελλήνια Ένωσή τους, έδωσε διαβεβαιώσεις για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, που μπορούν να τακτοποιηθούν.
==============================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου