strodon

 

strodonΕπειδή διαβάσαμε,ομολογούμε καλοπροαίρετα σχόλια και απορίες,για τους Οδοντιάτρους συναδέλφους και την εργασία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν και δεν χρειάζονται το συνήγορο κανενός εξ ημών, καθόσον αδιάψευστος μάρτυρας και καθρέπτης είναι η ίδια η δουλειά τους, ας καταγράψουμε σε λίγες γραμμές,για τους μη γνωρίζοντες, μέρος της πραγματικότητας-καθημερινότητας που βιώνουν :
1) Τα ωράρια των συναδέλφων οδοντιατρων στο Σ.Ξ. εχουν γινει 9-5 (στο Π.Ν. αναφέρεται ωράριο λειτουργίας 08.00 έως 20.00) και μερικοί εξ αυτων δεν εχουν ουτε ιδιωτικο οδοντιατρείο.
2) Οι αναμονές είναι τεράστιες, κυρίως στο προσθετικό και αυτό οφείλεται εν μέρει στην οικ. κρίση που οδήγησε πάρα πολύ κόσμο να αναζητήσει οδοντιατρική θεραπεία στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά επίσης και στο ότι πάρα πολλές φορές δεν υπάρχουν πιστωσεις για υλικά, διότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) αγοράζονται από το εμπόριο.
3)Υπήρξαν και φορές που περιμέναν οι οδοντίατροί μας μήνες για να γίνει σύμβαση με οδοντοτεχνίτη.
4)Στον Σ.Ξ. υπάρχει ΕΝΑΣ μόνο ορ9οδοντικός για όλο το ΣΞ (εν ενεργεία, απόστρατους, μέλη), ο οποίος και έκανε την ειδικότητα στο εξωτερικό με δικά του έξοδα. Η επόμενη συνάδελφος οδοντίατρος που κάνει ορθοδοντική είναι στην Αμερική η οποία επίσης πληρώνει από την τσέπη της, ενω οι οδοντιατρικές ειδικότητες κοστίζουν πολύ.
5)Εν κατακλείδι όσο υποφέρουν οι υπόλοιποι Αξκοι, το ίδιο και περισσότερο υποφέρουν και οι οδοντίατροι, δεν έχουν καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, δουλεύουν full, στο δημόσιο οδοντιατρείο και μερικές φορές ακούνε και….παράπονα!!!!
=================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου