Άρθρο απο το onalert.gr

Το ”’Υγεία για όλους” είναι για την ΑΝ.Υ.ΕΕΘ.Α. κ. Φώφη Γεννηματά στόχος ζωής μετά τα καθήκοντά της στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Με θητεία και στο Υπουργείο Υγείας  έχει στην αρμοδιότητά της τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αλλά και την ευθύνη για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων 9 μικρών ακριτικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υλοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό με διακλαδική συνδρομή. Εξετάσθηκαν 13 την α’ μέρα
 Ήδη 13 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοι της Γαύδου ( φωτογραφία) εξετάστηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που επιβαίνει στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»  κατά την επίσκεψη του σκάφους στο νησί της Κρήτης. Οι γιατροί δέχθηκαν τους ασθενείς – οι κάτοικοι είχαν ειδοποιηθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  για τον ερχομό του κλιμακίου -και τους παρείχαν ό,τι εξέταση χρειάζονται καθώς το κλιμάκιο αποτελείται από  9 ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.

Ό τι άλλο χρειαζόταν υποστηρικτικά ήταν εκεί ο κυβερνήτης του σκάφους αντιπλοίαρχος Ιωάννου για να το αντιμετωπίζει – στην 2η φωτογραφία με την Αναπληρωτή Υπουργό κ Φώφη Γεννηματά και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ε.Αποστολάκη, κατά την επιθεώρηση του πλοίου ενόψει της αναχώρησής του για την περιοδεία στα νησιά.

Tην Πέμπτη 12/9 το πλοίο έπιασε στην Ανάφη και οι γιατροί του εξέτασαν πάλι όσους προσείλθαν.Και θα έχει συνέχεια , με την κ Γεννηματά να ρωτά κάθε μέρα το Ναυτικό πως πάει το πρόγραμμα και πως μπορεί να βελτιωθεί. Η ίδια θα πάει και σε ένα από τα  νησιά για να ευχαριστήσει το στρατιωτικό προσωπικό για την προσφορά του.

Δήλωση Γεννηματά στο OnAlert

«Σε μια εποχή όπου η κρίση πλήττει την Ελλάδα, γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη για την προώθηση δράσεων που αφορούν στην στήριξη των πολιτών>>, λέει στο OnAlert η κ Γεννηματά.<<Η ακριτική Ελλάδα και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά, έχουν ανάγκη από τη στήριξη μας.Σε αυτά τα μικρά νησιά δεν τελειώνει, αλλά αρχίζει η Ελλάδα», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνική Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η οποία συμπλήρωσε :

« Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τις δυνατότητες του πλοίου, αποφασίσαμε με τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο, χωρίς δισταγμό, να ενισχύσει το ΠΓΥ Προμηθεύς την πρωτοβάθμια περίθαλψη των μικρών νησιών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών σωμάτων, που μέσα σε ελάχιστες μέρες συντόνισαν αυτή την προσπάθεια.  Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του προγράμματος και την επόμενη εβδομάδα θα έχω τη δυνατότητα να βρεθώ ξανά με το ανθρώπινο δυναμικό του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, σε μια από τις επισκέψεις στα νησιά ».

Το  «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό – μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Στο πλοίο επιβαίνει , όπως προαναφέραμε, μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από

Ο πλους έχει σχεδιασθεί να διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Γαύδος, η Ανάφη, η Αμοργός, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος και η Σίκινος.
 ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/epixeirisi-ygeia-gia-olous-ti-dilonei-sto-onalert-i-anyetha-fofi-gennimata-apokleistiko

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου