Ο ιατρός Μιχαλάκης Αναστάσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε  με βαθμό απολυτηρίου « Άριστα» και εισήχθη το 1989 στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ),με σειρά εισαγωγής ΄΄δεύτερος΄΄. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκηςτον Ιούλιο του 1995 και ορκίστηκε Ανθυποσμηναγός Ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από 1 έτος κλινικής εκπαίδευσης στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και αφού  αποφοίτησε από το Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής,  στη συνέχεια υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Υγειονομικής Υπηρεσίας σε πολλές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το 2000 αποφοίτησε από το Σχολείο Καταδυτικής και Υπερβαρικής Ιατρικής , μετά από δίμηνη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, τόσο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όσο και στην Μοίρα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2001 αποφοίτησε από το Σχολείο Αεροπορικής και Αεροδιαστημικής Ιατρικής των ΗΠΑ ( Primary Aerospace Medicine Diploma, School of Aviation Medicine), στο San Antonio Texas .

Το 2002 ξεκίνησε τη βασική του χειρουργική εκπαίδευση στην 1η Χειρουργική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και στην συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας, το Δεκέμβριο του 2007, στην 1η Ουρολογική  Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών,  στο ΄΄Λαϊκό΄΄  Νοσοκομείο. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το Φεβρουάριο του 2008 .

Το ίδιο έτος μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις έλαβε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ουρολογία,  με  τίτλο ΄΄Fellow of European Board of Urology΄΄.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό »Άριστα», κατόπιν εκπονήσεως διατριβής με θέμα: ΄΄Μεταβολές του εξωκυττάριου στρώματος της ουροδόχου κύστης σε ασθενείς με υποκυστικό κώλυμα’’

Είναι Επιμελητής της Ουρολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από το 2008, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Το Μάιο του 2009 με  υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρίας, μετέβη  στο Βέλγιο στην Ουρολογική Κλινική του Leuven, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο Ουρολογικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Βελγίου, υπό τον Καθηγητή Henrik Van Poppel.

Από το Σεπτέμβριο του 2009 και για ένα έτος εξειδικεύτηκε στην Λαπαροσκοπική Ουρολογία και Ενδοουρολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο ( Clinical Fellow in Endourology ,  Bristol Urological Institute, Southmead Hospital, Bristol, UK), υπό την επίβλεψη του  Consultant Urologist Francis X. Keeley και Consultant Urologist Anthony Timoney.

 Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης, συμμετείχε  σε πληθώρα ρομποτικών επεμβάσεων με το σύστημα Da Vinci. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην χρήση  της κρυοθεραπείας στις κακοήθειες του νεφρού και κυρίως  στην λαπαροσκοπική εφαρμογή της.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την λαπαροσκοπική αντιμετώπιση όλων των παθήσεων του ανωτέρου Ουροποιητικού, ως Επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, είτε με προφορικές ,είτε με γραπτές ανακοινώσεις , ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα Ουρολογικά περιοδικά.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του εστιάζεται στις παθήσεις του ανώτερου ουροποιητικού (νεφρός – ουρητήρες) και ιδιαίτερα στην λαπαροσκοπική αντιμετώπιση τους, όπως επίσης και στην ενδοσκοπική και ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της λιθίασης και των παθήσεων του προστάτη.

Το εύρος  των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων που πραγματοποιείται από τον κο Μιχαλάκη  περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επεμβάσεων της ανοικτής χειρουργικής στην Ουρολογία.

Είναι παντρεμένος  και έχει ένα γιο.
============================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου