83002

 83002Ο Κωνσταντίνος Ν. Φουντουλάκης MD, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και υπηρετεί στην Γ΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Έλαβε το πτυχίο ιατρικής (1989), την ειδικότητα ψυχιατρικής (1998) και το διδακτορικό του (1999) από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΣΑΣ). Έλαβε υποτροφία 3 ετών με θέμα «Ψυχοσωματική Ιατρική» καθώς και 1 έτους μεταδιδακτορική υποτροφία από το ΙΚΥ. Μέχρι το 2003 υπηρέτησε ως αξιωματικός του Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Επιάτρου. Το 2005 μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα λειτουργικής νευροπαθολογίας και νευροαπεικόνισης στην Ψυχιατρική Κλινική του πανεπιστημίου της Γενεύης. Οι τομείς του κλινικού και ερευνητικού ενδιαφέροντός του αντανακλούνται και στα θέματα τα οποία διδάσκει: γενική ψυχιατρική, βιολογική ψυχιατρική, ψυχοφαρμακολογία διαταραχές της διάθεσης, σχιζοφρένεια και διαταραχές προσωπικότητας.
Είναι ενεργό μέλος σε αριθμό εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών συμπεριλαμβανομένων των EPA, APA, WPA, CINP, ECNP, ISAD, ISBD, EBF, Cochrane Collaboration και άλλων και πρόσφατα ήταν μέλος του Collegium Internationale Neuro-Psychopharmacologicum (CINP) Advisory Board to the Task Force on the Usefulness of Antidepressants καθώς και στην Mental Health Economics Task Force of the International Psychogeriatric Association (IPA).
Το 2009 διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας μέλος και το 2012 Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Διοικητικού Οικονομικού και Διαχειριστικού Ελέγχου των Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Είναι πρόεδρος της ISNP και από το 2006, ήταν γραμματέας, από το 2008 συμπρόεδρος και στο παρόν Πρόεδρος του Κλάδου Ιδιωτικά Ασκούμενης Ψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της CINP Credentials and Membership Committee (2010-12) και στο παρόν είναι πρόερος του Κλάδου Νευροψυχολογικών και Ψυχομετρικών δοκιμασιών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Είναι επίσης Editor in Chief του διεθνούς περιοδικού Annals of General Psychiatry και Guest Editor του διεθνούς περιοδικού Current Opinion in Psychiatry.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 350 εργασιών που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια ενώ περισσότερες από 160 έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά όπως το LANCET, BMJ, Biological Psychiatry, International Journal of Neuropsychopharmacology, Journal of Affective Disorders, Schizophrenia Research, Psychiatry Research, Bipolar Disorders, Annals of General Hospital Psychiatry, και το British Journal of Psychiatry, ανάμεσα στα άλλα, με πάνω από 2000 αναφορές και δείκτη h=25.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αριθμού κεφαλαίων σε διεθνή βιβλία συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου για τις Διαταραχές της Διάθεσης στο Wiki project της World Psychiatric Association (WPA). Έχει τιμηθεί με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του 2012 Kraepelin-Alzheimer Medal της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Μονάχου.
===================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου