«Δεν μου παρέχεται άδεια εργασίας επειδή δεν έχω άδεια παραμονής και στο εξωτερικό δεν με δέχονται γιατί δεν έχω τελειώσει την ειδικότητά μου. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Είμαι εγκλωβισμένος στην Ελλάδα, όπου δε μπορώ να εργαστώ νόμιμα, αλλά ούτε και να συνεχίσω τις σπουδές μου», αναφέρει το μεγάλο του παράπονο στο www.koutipandoras.gr ο Christophe Maka-Dangao, ο οποίος ήρθε το 2000 στη χώρα μας από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σπούδασε στρατιωτική ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 2009. Ένα χρόνο αργότερα, κι αφού είχε λάβει σχετική εξουσιοδότηση από τη χώρα του στην οποία υπηρετούσε ως αξιωματικός του Στρατού, ξεκίνησε στον «Ευαγγελισμό» ειδικότητα παθολογίας, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει με την ειδικότητα καρδιολογίας, που ήταν κι ο τελικός του στόχος. Ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο το 2012, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ανακοίνωσε πως λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν θα μπορούσε να ανανεωθεί η υποτροφία των 440 ευρώ που λάμβανε μέχρι τότε μηνιαίως.

Αυτό σήμαινε πως δεν θα ήταν δυνατό και να ανανεωθεί και η άδεια παραμονής του στην Ελλάδα, γεγονός που απόκλειε τη δυνατότητα συνέχισης της ειδικότητας καρδιολογίας στο Ωνάσειο. Κι αυτό μολονότι ο ίδιος, ο οποίος μισθοδοτείται από το Στρατό της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για να παρατείνει την παραμονή του στη χώρα μας, η οποία ακόμα δε μπορεί να ξεφύγει από το «βραχνά» της γραφειοκρατίας.

Πηγή 

===================================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου