Ο Χειρουργός Ευάγγελος Νεονάκης ΠΝ έχει εκπαιδευθεί και μετεκπαιδευθεί σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Κέντρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών .

Ο  Ε. Νεονάκης ΠΝ εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη το 1970. Συγχρόνως εισήχθη με ξεχωριστές Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προτίμησε όμως να σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απ’ όπου και απεφοίτησε τον Ιούλιο του 1976.
Από τότε μέχρι σήμερα στελεχώνει τις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και έχει υπηρετήσει σε διάφορες Διευθυντικές και Επιτελικές θέσεις.

Από το 1980 – 1984 ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική ( Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Καθηγητής Σ.Ι Βασιλάκης – Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Αρεταίειου Νοσοκομείου : Καθηγητής κ. Τούντας )

Το 1988 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επίδοση « Άριστα ».

Τον Μάρτιο 1991 μετέβη για μετεκπαίδευση στην Μεγάλη Βρετανία , όπου με την καθοδήγηση καταξιωμένων και προβεβλημένων ανθρώπων στον Διεθνή Ιατρικό Χώρο, εξειδικεύθηκε στην χειρουργική των Ενδοκρινών αδένων ( Καθηγητής M.H.Wheeler – Καθηγητής E.D.Williams ) και του Μαστού ( Καθηγητής L.E.Hughes – Consultant Keeram Horgan ). Παράλληλα με το κλινικό του έργο στην αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις ενδοκρινών αδένων και μαστού, ο Απχος (ΥΙ) Ε. Νεονάκης έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλινική και πειραματική έρευνα, που αφορούσε νοσήματα του Θυρεοειδούς και των Παραθυρεοειδών Αδένων και δημοσίευσε πέντε σχετικά άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα ιατρικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στον Διεθνή και Ελληνικό Ιατρικό Τύπο και ορισμένα εξ’ αυτών, έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις. Επίσης, έχει συγγράψει δύο βιβλία για την (πρώην) Σχολή Νοσοκόμων Π.Ν. (το πρώτο βοήθημα αποτελείται από 300 σελίδες και περιλαμβάνει στοιχεία Βιολογίας, Ανατομίας, Φυσιολογίας, Καταδυτικής Ιατρικής, Φαρμακολογίας, Υγιεινής, Αιματολογίας και Τράπεζας Αίματος, ενώ το δεύτερο μαθήματα Πρώτων Βοηθειών ). Έχει εκπονήσει και συντάξει τους δύο αναλυτικούς κανονισμούς Βασικής Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης των Νοσοκόμων του Π.Ν.
Έχει διατελέσει Τακτικός Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και σε διάφορα σχολεία του Π.Ν. Έχει λάβει μέρος σαν εισηγητής σε πολλά Στρογγυλά Τραπέζια και σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε μια σειρά Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων και Ιατρικών Συνεδρίων.

Για πολλά χρόνια, συμμετέχει ενεργά στην θεωρητική και στην πρακτική εκπαίδευση ιατρών ειδικευόμενων στην Χειρουργική και φοιτητών/τριών της Ανώτατης Σχολής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ενεργό μέλος:
α)της Διεθνούς Χειρουργικής Εταιρείας ( International Society of Surgery -ISS ),
β)της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων ( International Association of Endocrine Surgeons – ΙAES )
γ)της Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών αδένων της Μεγάλης Βρετανίας (British Association of Endocrine Surgeons –BAES) και
δ) του Ιατρικού Συλλόγου της Μεγάλης Βρετανίας ( General Medical Council).

Είναι παντρεμένος με την Κα Λίτσα Νεονάκη και είναι πατέρας μιας κόρης, της Ειρώνας (Λογοθεραπεύτριας).

===================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου