Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας με «Άριστα» και στη συνέχεια, το 1989 εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ).

Σπούδασε την Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς» οπότε και ονομάστηκε Ανθυπίατρος του Ελληνικού Στρατού.

Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Θώρακος – Καρδιάς και Μεγάλων Αγγείων στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» από το 1998 έως το 2006.
Για δύο χρόνια εργάστηκε ως επιμελητής στη Θωρακοχειρουργική κλινική του 417 ΝΙΜΤΣ και του 401 ΓΣΝΑ εκτελώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων με έμφαση στη Χειρουργική του Καρκίνου του Πνεύμονα, στη Βιντεοσκοπική Θωρακοχειρουργική (VATS) και στη Χειρουργική του Θωρακικού τοιχώματος.

Από το 2008 έως το 2010 εξειδικεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Manchester (Manchester Heart Center – Manchester Royal Infirmary). Εκεί εκτέλεσε αυτοτελώς ως Χειρουργός μεγάλο αριθμό καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων όπως επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (by-pass), επεμβάσεις επιδιόρθωσης Μιτροειδούς και αντικατάστασης καρδιακών βαλβίδων και επεμβάσεις επί των ανευρυσμάτων της Θωρακικής Αορτής. Παράλληλα συνέβαλλε ενεργά στη διοργάνωση και λειτουργία του πρώτου κέντρου τοποθέτησης διαδερμικών καρδιακών βαρβίδων (TAVI) στο Manchester.

Για την προσφορά του στην Καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Manchester τιμήθηκε με την ονομασία του ως μέλος του Βασιλικού κολλεγίου την Χειρουργών της Αγγλίας (Fellow of the Royal College of Surgeons of England – FRCS).

=====================

Διαδώστε τον Σύνδεσμο!

Leave a Comment