Άρθρο του μέλους μας κ. Σ.Λαφτσόπουλου

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει έστω και πρόσκαιρα κουράγιο η αθρόα συμμετοχή των αποστράτων αλλά και των εν ενεργεία στελεχών, στις δίκαιες και μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αγανάκτησης που διοργανώνονται, με αφορμή τη βιούμενη πλέον εξαθλίωση των ε.ε και ε.α στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α.

Βασικό σύνθημα των κάθε μορφής εκδηλώσεων το “Ισχύς εν τη Ενώσει”. Δεν πρέπει να λησμονούμε βέβαια πως η έκφραση αυτή (είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι) αποκτά νόημα και περιεχόμενο όταν συναθροίζεται πραγματική επιμέρους δύναμη για κοινό όμως σκοπό.

Διερωτώμαι λοιπόν γιατί έπρεπε να φτάσουμε όλοι στο έσχατο σημείο της οικονομικής εξαθλίωσης και ισοπέδωσης για να αντιληφθούμε ότι δεν πάει άλλο….Μήπως λοιπόν “Η κατάντια μας ενώνει”;

Αν Ναι, τότε θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας στο τι έφταιξε και δεν είχαμε έγκαιρα αντανακλαστικά….

Κι’ εδώ η απάντηση είναι απλή…

Γιατί το ξέφτισμα έγινε σταδιακά, ύπουλα και συστηματικά, πλήττοντας αποσπασματικά και μεθοδευμένα διάφορες ομάδες των αποστράτων, χωρίς να αντιδρά επαρκώς το υπόλοιπο σύνολο, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Αυτό αποθράσυνε τους σχεδιαστές της καταβαράθρωσης της αξιοπρέπειας των αποστράτων και της εξαθλίωσης των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν με τη σειρά τους σε υπερβολές στην υλοποίηση των εκδικητικών τους σχεδίων.

Η υπερβολή αυτή λοιπόν ήταν και η αιτία για να συγκλίνουν άπαντες και πάλι στην ξεχασμένη παράμετρο του κοινό σκοπού και να προσδώσουν εκ νέου νόημα, περιεχόμενο και αξία στο “Ισχύς εν τη Ενώσει” **

Με σηματωρό τον κοινό αυτό σκοπό, που ενσωματώνει συσσωρευμένη πλέον ισχύ θα πορευτούμε στη συνέχεια για να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη εξαφάνισή μας. Αγγίξατε πλέον κύριοι της κυβέρνησης τα όρια της δυστυχίας μας….Οι δυστυχίες όμως ενώνουν τους ανθρώπους, όπως είπε και ο Αριστοτέλης και αυτό μάλλον το υποεκτιμήσατε…

Δεν είναι όμως μόνο η δυστυχία που μας ενώνει πλέον και προσθέτει ισχύ, αλλά πρωτίστως και σύμφωνα με τον Ευριπίδη το δίκαιο. «Θάρσει, το τοι δίκαιον ισχύει μέγα» (Λάβε θάρρος διότι το δίκαιο έχει πολύ μεγάλη ισχύ).

Η συνήθης κερκόπορτα που αναζητείται συστηματικά από την πλευρά της κυβέρνησης για να πλήξει την πολλαπλασιαζόμενη ισχύ των ε.ε και ε.α στελεχών συνοψίζεται και πάλι στο δόγμα “Διαίρει και Βασίλευε”, το οποίο παραμένει στην πολιτική σκηνή κυρίαρχο εργαλείο διάλυσης της συνοχής της κοινωνίας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η ιστορία βέβαια αποδεικνύει πως πρόθυμοι ή βολικοί ή συνεργάσιμοι να το υλοποιήσουν αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν δυστυχώς αρκετοί και από τον ευρύτερο χώρο των Ε.Δ και Σ.Α, είτε για να φανούν απλώς αρεστοί, είτε για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και επιδιώξεις. Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ συναδέλφους εναπομένει να στιγματίζουν διαχρονικά και να απομονώνουν τα πρόσωπα αυτά παντοιοτρόπως.

Οι επιβλητικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και πρόσφατα των Χανίων είναι βέβαιο πως θα ωθήσουν εσπευσμένα τους εμπνευστές και υποκινητές του κατακερματισμού των Ε.Δ και Σ.Α σε επανεργοποίηση των δόλιων τακτικών τους…

Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν από νέες δρομολογούμενες διαφοροποιήσεις και κατηγοριοποιήσεις που θα επιχειρηθούν, προκειμένου να διασπάσουν το συμπαγές τοίχος της ενότητας που σφυρηλατήθηκε… Πάντα βέβαια μετά από συστηματική κατασυκοφάντηση στην κοινή γνώμη και φυσικά επενδεδυμένες με το μανδύα της απόδοσης «δικαιοσύνης»!!!

Είναι άραγε τυχαίοι οι ψίθυροι για ξεχωριστό Μισθολόγιο στα Σώματα Ασφαλείας ή για τις περίεργες και αδιευκρίνιστες διορθώσεις απολαβών που έντεχνα διαρρέουν από τα παπαγαλάκια στο σχεδιαζόμενο Νέο Μισθολόγιο των Ε.Δ, το οποίο μαγειρεύεται περιχαρακωμένο σε αυστηρό πλαίσιο μυστικοπάθειας, ή μήπως σας λέει κάτι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” της 31 Μαρτίου 2013, που προέτρεπε «Πάρτε πίσω τις συντάξεις για τους κάτω των 60»!!! http://www.protothema.gr/frontpages/detail/?fpid=18519

 

Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι και πάλι προ των πυλών…Βρωμάει και πάλι το θέμα της πολυδιάσπασης….

Δεν έχει περάσει άλλωστε μεγάλο χρονικό διάστημα που διάφορα τμήματα αποστράτων απομονώθηκαν (όπως οι κάτω των 60, οι κάτω των 55, οι αποστρατευόμενοι με αίτηση αποστρατείας, οι έχοντες υπηρεσία κάτω των 35 ετών) και λεηλατήθηκαν συστηματικά. Η εφευρετικότητα όμως των σχεδιαστών είναι ανεξάντλητη καθώς διαφαίνεται πως κυοφορούνται μεθοδικά νέες τιμωρητικού χαρακτήρα κατηγοριοποιήσεις, αλλά και διεύρυνση των δυσμενών επιπτώσεων για τις αντίστοιχες παλαιές.

Απώτερος στόχος ο εξοβελισμός στο πυρ το εξώτερον δια της πλαγίας οδού, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος των αποστράτων.

Η υλοποίηση στην πράξη της νέας πολιτικής διακήρυξης που πρεσβεύει ΟΧΙ στις οριζόντιες περικοπές, αλλά δεν αρνείται τις πολλαπλές κάθετες λεηλασίες. Η λογική του παραλόγου σε πλήρη εφαρμογή….

 

Εύχομαι ολόψυχα τόσο η φυσική ηγεσία των Ε.Δ και Σ.Α, όσο και οι εκπρόσωποι των αποστράτων όλων των οργάνων, θεσμικών και μη, να αντιληφθούν έγκαιρα το τυράκι στην παγίδα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων…Να αντισταθούν έμπρακτα στα κελεύσματα των Σειρήνων, των οποίων οι φωνές θα γίνονται όλο και πιο δυνατές, για να αποπροσανατολίσουν έντεχνα και να εγκλωβίσουν δόλια τις τάξεις των αποστράτων.

 

Να υπερασπιστούν το σύνολο αυτών που εκπροσωπούν, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να διαχωρίζουν την ήρα από το στάρι …

Να μην αποδεχτούν σε καμία περίπτωση νέες συνταξιοδοτικές Σπιναλόγκες στις τάξεις των αποστράτων….Να μην προσφερθούν νέες Ιφιγένειες στο βωμό των μικροσυμφερόντων….

 

Να έχουν διαρκώς στο μυαλό τους πως μόνο με πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης κατακτάται η ενότητα και η συναδελφικότητα και όχι με περιστασιακές διαμαρτυρίες και χλιαρές προσχηματικές ανακοινώσεις….

Είναι αυτό που λέει ο λαός “Μην ακούς τι λένε… Βλέπε τι κάνουν”

Να μη λησμονούν ποτέ, όσοι διανοηθούν να παίξουν με τις τύχες των οικογενειών μας, τη ρήση του Θουκυδίδη: “Αδικούμενοι οι άνθρωποι μάλλον οργίζονται ή βιαζόμενοι”. (Οι άνθρωποι περισσότερο οργίζονται όταν τους αδικούν παρά όταν ασκείται βία επάνω τους).

 

Είναι νωπές ακόμη οι πληγές που δημιούργησε στις τάξεις των αποστράτων ο εφησυχασμός, η αδιαφορία, η υποκρισία και η διγλωσσία του παρελθόντος, που οδήγησαν κατ’ αρχήν σε επαίσχυντες και ατιμωτικές κατηγοριοποιήσεις Πατρικίων και Πληβείων και εν τέλει στην πλήρη απαξίωση και ισοπέδωση όλων….

Ας γίνει λοιπόν το πάθημα αυτό μάθημα προς όλους εκείνους που θα διανοηθούν με την επαμφοτερίζουσα στάση τους να επιμένουν να πατούν σε δύο βάρκες και να αλληθωρίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να είναι αρεστοί σ’ όλους κατά το Καβαφικό  «εν μέρει εθνικός, κ’ εν μέρει χριστιανίζων”.

 

Το μήνυμα σ’ όλες τις πλευρές πρέπει να είναι απλό, κατανοητό, ενιαίο και πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτο:

“ΝΑΙ” στις Θυσίες απ’ όλους…“ΟΧΙ” στην εκδίκηση των ολίγων.*

Κι’ όταν λέμε ΟΛΟΥΣ….εννοούμε ΟΛΟΥΣ…χωρίς εξαιρέσεις, αστερίσκους και υποσημειώσεις.

                                                        

* επιλεκτικών ομάδων και υποομάδων

** Δείτε τι πραγματικά σημαίνει “Ισχύς εν τη Ενώσει”, σε τρία διαδοχικά εμπνευσμένα και διασκεδαστικά διαφημιστικά μηνύματα videos, στο link: http://blogingr.blogspot.gr/2012/05/videos.html

 

                 Λαφτσόπουλος Σταύρος

                                                         Σχης ε.α

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου