Με την παρουσία του Υπουργόυ Εθνικής Άμυνας , των Υφυπουργών και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη 16 Απριλίου, εγκαινιάσθηκε η νεοσυσταθείσα Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική, στις εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.Η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική στο 401 ΓΣΝΑ διαθέτει δύο υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείου, καρδιοχειρουργική ΜΕΘ, δυναμικότητας 6 κλινών και νοσηλευτικό τμήμα δυναμικότητας  16 κλινών. Θα εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως για να καλύπτει εκτός από τα προγραμματισμένα και όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μία έως δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις ημερησίως.

 

Παρακάτω φωτογραφικό υλικό :
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του, αφού επισήμανε ότι η λειτουργία της σύγχρονης καρδιοχειρουργικής κλινικής θα συντελέσει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της υγείας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε στη κρίσιμη -από δημοσιονομικής πλευράς- περίοδο που διέρχεται η χώρα μας υπογραμμίζοντας:
                       

 «Για να μπορέσουμε να αντέξουμε σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας, προωθώντας τέτοιου είδους επιτεύγματα, όπως η σύγχρονη καρδιοχειρουργική κλινική που εγκαινιάζουμε σήμερα. Αποτελεί διακηρυγμένο και μη διαπραγματεύσιμο στόχο αυτής της Κυβέρνησης και της συγκεκριμένης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η αποκατάσταση αυτού του δικτύου κοινωνικής προστασίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές, για να στηριχθούν τα στελέχη μας, να τους δοθεί δυνατότητα μεγαλύτερης αντοχής να περάσουν τα δύσκολα και μόλις η Ελληνική κοινωνία περάσει τα δύσκολα, και μόλις η Ελληνική οικονομία στηθεί ξανά στα πόδια της να είστε βέβαιοι ότι η Πατρίδα, η Κυβέρνηση έχουν πλήρη συναίσθηση και τα οφειλόμενα θα αποδοθούν».

           

 

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι: «η λειτουργία της Διακλαδικής αυτής κλινικής με προσωπικό από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί και ένα επίτευγμα της διακλαδικότητας στην οποία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση».

 


O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο  γιατί όπως είπε από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε ενέκρινε την ανάπτυξη Διακλαδικών Κλινικών, οι οποίες θα αποτελέσουν το καταφύγιο των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τόνισε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και τον κ. Πρωθυπουργό για τα κονδύλια που εγκρίθηκαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αλλά και τις πιστώσεις που διατέθηκαν για την εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων».

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου