AGALIAZEI

AGALIAZEIΉταν 11 Ιανουαρίου του 2012, όταν αποφασίσθηκε η αναδιάρθρωση του Διοικητικου Συμβολίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε, θεώρησε σκόπιμο να κινηθεί στο δρόμο που ήδη είχε χαραχθεί, υπο την προεδρία του κ. Τερψιόπουλου, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες προς επίτευξη των στόχων που είχαν οριοθετηθεί. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο τον καταιγισμό των δυσβάσταχτων μέτρων εναντίον των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων,που ψηφίζονταν “κατά ριπάς” στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Δ.Σ. ευρίσκετο μπροστα σε διλήμματα επιλογής και λήψεων αποφάσεων, που δεν θα συγκρούοντο με τα προβλεπόμενα στο κατσστατικό του, αλλά και δεν θα άφηνε “αβοήθητα” και “βορρά” στις ορέξεις των “εξωτερικών αντιπάλων”, τα μέλη του Οι ισορροπίες που έπερεπε να κρατηθούν ήταν πολύ λεπτές και το Δ.Σ. αναγκάζετο να ακροβατεί πολλές φορές, σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να προστατέψει ταυς ε.ε. συναδέλφους, τοσο ως μέλη του Δ.Σ., όσο και ως μέλη του (δέστε σχετική κατα πλειοψηφία απόφαση για την μη συνυπογραφή των ψηφισμάτων στις συγκεντρώσεις του 2012).Δυστυχώς και τα οικονομικά μας, καθόσον επιλέξαμε την οδό της “αυτοδιαχείρησης” και της μη εισπράξεως συνδρομών κατ έτος, δεν μας επέτρεπαν να συνδράμουμε και σε άλλες μορφές δράσης (νομικές διεκδικήσεις). Παρόλα αυτά, όλα τα μέλη του Δ.Σ. με την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή που κατα καιρούς εισέπραξαν απο τα μέλη του Συνδέσμου και τη συμμετοχή τους στα επιπεδα δράσης που κινήθηκαν, προέβησαν σε συλλογικούς αγώνες με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, προκειμένου να αναδειξουν και γιατί όχι να ανατρέψουν δυσμενείς συνθήκες και καταστάσεις που έτειναν να γινουν “καθεστώς”.
-Οι πρωτες κερδοφόρες μάχες που δόθηκαν και κερδήθηκαν, ήταν η αλλαγή του νέου νομου περι ιεραρχίας Αξκών (όπου καταφέραμε να αλλάξουμε το καθεστως προαγωγής των Στρ. ιατρων προσμετρώντας τα 2 επιπλεόν χρόνια στη Σχολή)., καθώς επίσης και το καθεστώς ορθής καταγραφής της συνταξιοδοτικής πράξης των ε.α. στελεχών από το Γ.Λ.Κ.

-Στη συνέχεια και με μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων και μέσω της Γενικής μας Συνέλευσης, αλλα και προσωπικών επαφών με άτομα της πολιτικής (επίτιμα μέλη μας) αλλά και του νομικου χώρου(εργατολόγους-συνταγματολόγους), δώσαμε βήμα και λόγο στα ε.ε. στελέχη μας, που ήθελαν να υπερασπισθούν το δίκαιο του αιτήματος τους, για τροποποίηση του άδικου νόμου 3257/2004 (ακόμα και σε δυο προσκλήσεις που λαβαμε και συναντηθήκαμε προεκλογικά με το (συγ)κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. θίξαμε το θέμα και ζητησαμε να τεθεί σε προτεραιότητα και στο πρόγραμμα του τομέα Άμυνας τους). Τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν τα αναμενόμενα, αλλα παρόλα αυτά συνεχίζουμε να επιζητούμε τη δικαίωση και να αναδεικνύουμε το θέμα, με άλλες μορφές δράσης πλέον και χωρίς να διεκδικούμε φυσικά  το αλάθητο των ενεργειών μας, αλλά τουλάχιστον την ανάδειξη της καλής προθεσης και διάθεσης που υφίσταται από μέρους του Δ.Σ. (όπως και για τις αλλές συναφείς ενέργειες που θα αναληφθούν από έτερους φορείς και τις οποίες χαιρετίζουμε, μέχρι την τελική δικαίωση. Εξάλλου ο σκοπός είναι κοινός). Έτσι  και εν αναμονή των απαντησεων του ΥΕΘΑ, επί των επίκαιρων ερωτήσεων που προκαλέσαμε για το θέμα στη Βουλη των Ελλήνων (μαζί με το θέμα της Πολεμικής Σημαίας της Σχολής μας), συναντηθήκαμε και με τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκο και κατόπιν μακρας συζητήσεως, προσπαθήσαμε να τον πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματος  και να αναστρέψουμε την τυχόν στρεβλή εικόνα, που ειχε διαμορφώσει για το θέμα έως σήμερα. Του παραδώσαμε ένα πλήρες υπόμνημα με αυτο το θέμα και μια σειρά αλλων θεμάτων-προβλημάτων των ε.ε. στελεχών μας και μας ζήτησε να προωθήσουμε σχετική νομοθετική ρύθμιση.Όπως όμως γραψαμε και στον ιστότοπό μας, το αποτέλεσμα θα φανει στο χειροκρότημα…(οι προσπάθειες παντως γινονται και θα συνεχισθούν αενάως).
-Αναλάβαμε σχεδόν “εργολαβικά” απο τον Μαϊο του 2010 (όταν ειδε το φως της δημοσιότητας υπό την μορφή σ/ν) το εργασιακό των αποστράτων, έναν νόμο που έβριθε εξ αρχής αντισυνταγματικότητας (ακόμα χειορότερης και αυτής των μνημονίων) καθόσον “στραγγαλιζε” με αναδρομική ισχύ το αναφαιρετο και συνταγματικό δικαίωμα της ΕΡΓΑΣΙΑΣ του αποστράτου κάτων των 53  ετών(αφου πρώτα είχαν δρομολογηθεί σειρά μέτρων “αφαίμαξης” των συντάξεών τους). Η τακτική σχεδόν η ίδια, ο στόχος άλλαζε αυτη τη φορά, αλλά τα αποτελέσματα (έστω και τα συγκεκριμένα) τουλάχιστον δικαιώνουν τον αγώνα μας. Συνεργασία με όλους τους φορείς των Ενώσεων Αποστράτων για να κατανοηθεί το μέγεθος του προβλήματος σε όλο του το εύρος, συνεχής αρθρογραφία και αλληλογραφία επί του θέματος, διαρκής όχλησις του αρμοδίου φορέα (ΓΛΚ), επισκέψεις σε υπουργούς,κόμματα και πολιτικά/βουλευτικά γραφεία, διαρκείς ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων και φθάσαμε την ερχόμενη εβδομάδα, να περιμένουμ την τελική ψηφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλης, όπου το ηλικιακό κατεβαινει απο το 53ο έτος στο 47ο,  τα 30 ημερομισθια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ (οι ειδικότητές μας ως επι τω πλείστον) να ανεβαινουν στα 60 (για περικοπή της συνταξης)  και η εξαιρεση για τους πολυτέκνους  και τις στρατιωτικές συντάξεις-παθόντες “εν τη υπηρεσία”.

-Αναδείξαμε, όπως εκτιμήσαμε ορθότερα και αλλα θέματα των ε.ε. μελών μας, όπως  τις προαγωγές και εξελίξεις των Οικονομικών συναδέλφων προερχομένων απο τη Σ.Σ.Α.Σ., την επετηρίδα των Στρ. Ιατρων, τη στελέχωση με περισσότερα “δικά μας” στελέχη στο ΝΙΜΙΤΣ, τις αποσπάσεις των Στρ. Ιατρων κλπ  

-Επιλέξαμε να προσφέρουμε τις όποιες οικονομικές-νομικές ή ιατρικές γνώσεις μας , ως συμβουλοι, σε θεσμοθετημένους φορείς όπως το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προβάλλοντας παράλληλα την ιδιότητά μας, ως μέλη του Δ.Σ. και τον ίδιο μας το Σύνδεσμο (ίσως και η συμμετοχή μας σε εκπομπές της Τηλεόρασης, να συνεισέφεραν θετικά, σε αυτη την ανάδειξη, λέμε ίσως….)
-Αποσπάσαμε έως σήμερα  πολυ θετικά σχόλια και άριστες κριτικές, ως προς την λειτουργία της ιστοσελίδας μας και την ακριβεια-ορθότητα των αναφερομένων στην πλούσια ορθογραφία μας (και με τη δική σας συνδρομή φυσικά), με αποτέλεσμα να τροφοδοτούμε σε καθημερινή βάση πολλά συναφή ιστολόγια και Blogs του χώρου μας (αξέχαστες θα μου μείνουν οι ρήσεις συναδέλφων-μη Σασιτων-  στις μεγάλη πορείες της Αθηνας και της Θεσσαλονίκης, πως “καθε πρωί μπαινουμε πρωτα στο site σας για να ενημερωνόμαστε σωστά”).  

-Προσπαθήσαμε να κινηθούμε και σε εθελοντικές μορφές δράσης (τράπεζα αιματος,αναδασώσεις, εθελοντική προσφορά σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς,συμπαρασταση στον δοκιμαζόμενο συνανθρωπό μας κλπ). Αν και τα αποτελέσματα δεν έφθασαν στα επίπεδα που ισως θα προσδοκούσαμε, παρόλα αυτά θα συνεχισουμε και με τη δική σας συνδρομή και βοήθεια ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πραγματα στο μέλλον .
-Εκδρομές δεν “προκάναμε” να κανουμε πολλές. Μία στα Καλβαρυτα και αλλη μια που προγραματίζουμε το καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη (Θεού και συμμετεχόντων επιτρέποντος).Όμως επιδιώξαμε να κανουμε συγκεντρωσεις είτε με την μορφή χορου, είτε με “πρόσχημα” την κοπη της πιτας, ειτε μέσω ημερίδων-εσπερίδων(δες Θεσσαλονίκη,Ι.Σ.Α.και ΛΑΕΔ), ειτε με μικρες συναθροίσεις συναδέλφων σε μηνιαία βάση (δες “ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ”), είτε τέλος με την μεγάλη μας συγκέντρωση σε ταβέρνα της Παλλήνης.
  -Τέλος προσπαθήσαμε να συνεισφέρουμε και λιγο στον τομέα της ψυχαγωγίας των μελών μας, με τον ραδιοφωνικό ιντερνετικό μας σταθμό, αλλά και το οικείο καναλι μας (web tv).

Λάθη καναμε και ζητούμε συγνώμη για αυτά, άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν ασχολουνται με κάτι στη ζωή τους. Ζητάμε όμως τη βοήθειά σας για να μπορέσουμε να τα μειώσουμε, όσο περισσότερο μπορουμε στο άμεσο μέλλον και την κατανόησή σας, για τις καλές προθέσεις μας, ώστε ο Συνδεσμός μας να απογειωθεί και να φθάσει εκεί που του αρμόζει και του αξίζει. Είτε με τη δική μας (πρόσκαιρη) παρουσία είτε με φρέσκες παρουσίες  ή νέο αίμα, ικανό να καταφέρει πολύ περισσότερα από όσα καταφέραμε εμείς έως σήμερα (ας μην ξεχνάμε πως σε λίγους μηνες  θα έχουμε εκλογες στο Σύνδεσμο μας)
Σας Ευχαριστούμε Πολύ για την έως σήμερα ανταπόκρισή σας
Γ.Αντωνιάδης
Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ

===================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου