Κατατέθηκε  προς ψήφιση το ν/σ για το νεο εργασιακό των αποστράτων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η αναδρομική μείωση των συντάξεων απο 1/8/12.
Παρατηρήσεις για το εργασιακό:
1. Αναστέλεται η σύνταξη (κύρια και επικουρική) σε εργαζόμενους αποστράτους κάτω των 47 ετών. 
2. Μετά τα 47 έτη επιτρέπεται η εργασία μόνο σε όσους αυτοαπασχολούνται αλλά περικόπτεται το ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια ανιδείκευτου εργάτη  προσαυξημένο κατά 6 ημερομίσθια για κάθε τέκνο ανήλικο ή κάτω των 24 που σπουδάζει.
3. Επιτρέπεται χωρίς καμία επίπτωση η εργασία ως υπαλλήλου ή αυτοαπασχολούμενου, αποστράτου κάτω των 47 ετών, που έφυγε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας.
4. Ισχύς των ανωτέρω αλλαγών, για όσους ήδη εργάζονται απο 1/1/13, ενω για όσους αναλάβουν εργασία, μετά την ψήφιση του ν/σ. 

 

Έχουμε λοιπόν νέο ρατσιστικό διαχωρισμό (4η παρατήρηση) και απαγόρευση της 10ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης ακόμη και σε εκπαιδευτές σε δημόσια ιδρύματα (2η παρατήρηση).  Αν ισχύσει η απαγόρευση του 10ωρου απο 1/1/13 μένει μεετέωρο το ερώτημα, τι θα γίνει με όσους έκαναν χρήση της ευεργετικής διάταξης της εγκυκλίου του ΓΛΚ αλλά και του Ν. 2592/98 για τους εκπαιδευτές σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα; Λογικά θα πρέπει να ισχύσουν απο την ψήφιση του νόμου και κατόπιν έκδοσης νέας εγκυκλίου
 
Παρατηρήσεις για την γνωμοδότηση του ΕλΣ:
1. Δεν διαπιστώνει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας ως προς την περικοπή των συντάξεων,  σε εναρμόνιση με τη μείωση των αντίστοιχων μισθών των ε.ε συναδέλφων.
2. Διαπιστώνει πρόβλημα απλά στην ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ περικοπή απο 1/8/12.
-Ευχαριστούμε το συνάδελφο κ. Β.Δούλη για την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση
ES THES014

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου