1) Το θέμα του νομου 3257/2004 και της μη καταγραφής του χρόνου εκπαίδευσης-εξειδίκευσης των ιατρων συναδέλφων, ως χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στα στράτευμα.
2)Το θέμα των προερχομένων Αξιωματικών από τη Σ.Α.Ν. και μεταγενεστέρως αποφοίτων Ιατρικής Σχολής, οι οποίες εντάσσονταν νόμιμα στην επετηρίδα των αποφοίτων της Σ.Σ.Α.Σ. Ιατρών, πίσω όμως από τους ομοιοβάθμους τους Ιατρούς.
3) Το θέμα των Οικονομικών Αξιωματικών, που κατετάγησαν στην Πολεμική Αεροπορία το Μάρτιο του 2003 (και όχι μόνο, αφού και οι τρείς κλάδοι των Ε.Δ. έπραξαν κατά καιρούς στο παρελθόν παρομοίως), κατόπιν διαγωνισμού και απευθείας κατατάξεως (με ημερομηνία ονομασίας σε Αξιωματικό, αυτήν της κατατάξεως) και όχι από εισαγωγή μέσω της Σχολής (ακόμα και για τους συναδέλφους μονοετούς φοιτήσεως) και πανελληνίων εξετάσεων, που είναι αρχαιότεροι από αποφοίτους της ΣΣΑΣ (4ετούς φοιτήσεως), του ιδίου έτους, αλλα με μικρη χρονική διαφορά αποφοίτησης.
4) Το θέμα των συναδέλφων του Υγειονομικού Σώματος που κατετάγησαν στη Σχολή το 1989 και αποφοίτησαν το 1995 (ακολουθώντας σε προαγωγές την τάξη 1993 της ΣΣΕ), προήχθησαν στο βαθμό του Ταγματάρχη περί τον Απρίλιο του 2007, αναδρομικά από 1/1/2007, όπως και οι της τάξης ΣΣΕ 1993 και πέρυσι που αναμενόταν να προαχθούν σε Αντισυνταγματάρχες, αυτό δεν υλοποιήθηκε για κανέναν, ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ των ΟΠΛΩΝ-ΣΩΜΑΤΩΝ της ΣΣΕ προήχθησαν κανονικά.
5) Το θέμα της “υποχρεωτικής” παρακολούθησης σχολείου “ΣΔΙΕΠ” για τους Αξιωματικούς του Υγειονομικού του Σ.Ξ.
Όλα τα ανωτέρω θέματα, εκτιμάται πως μπορούν να επιλυθούν ¨οίκοθεν¨ από τους αρμόδιους φορείς του Υ.ΕΘ.Α.(για μερικά εξ αυτών έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των στελεχών), χωρίς να χρειάζεται τα ε.ε. στελέχη και συνάδελφοί μας,να προστρέχουν σε νομικές διαδικασίες και διεκδικήσεις, αποπροσανατολιζόμενοι από το λειτούργημά και το έργο, που η Υπηρεσία τους καλεί να επιτελέσουν.
=================================
Πρόσφατα Σχόλια