sindesmoi

.sindesmoi-Μέχρι το 47ο έτος της ηλικίας του ο απόστρατος εφόσον εργασθεί, θα υποστεί αναστολή της συντάξεως.
-Εφοσον εργαζεται ή εργασθεί, μετα τα 47,  η περικοπή της συντάξεως του , θα ανέλθει σε ποσοστό της τάξεως του 70%, για το ποσο πάνω απο τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ σε περιπτώσεις υπάρξεως ανηλίκων τέκνων ή τέκνων που σπουδάζουν (έως το 24ο έτος τους),ο αριθμός των ανωτέρω ημερομισθίων προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

-Της ανωτέρω περικοπής εξαιρουνται οι πολυτεκνοι που εχουν ανηλικο τεκνο ή παιδι που σπουδαζει, οι συνταξεις χηρευουσων οικογενειων με  εξαιρεσεις και οι πολεμικες συνταξεις.

Αν και το ημερομισθιο του ανειδίκευτου εργάτη εχει πεσει στα 26,18 ευρω, για οπου μνημονευεται (εως σημερα) σε συναφείς νόμους, υπολογιζεται στα 33,03 ευρω, αρα τα 30 ημερομίσθια, στα 990,90 ευρω. Σε αυτο το ποσό έρχεται να προστεθεί (για όσους ειναι ανω των 47 ετων και εργαζονται) το 30% της διαφοράς της συνταξεως απο τα 990,90 ευρω (το ακαθάριστο ποσο της σύνταξης) για να υπολογισθεί η διακιουμενη σύνταξη.
-Μπλοκακι-έναρξη εργασιών για όσους συμπληρωσαν το 47ο έτος της ηλικίας τους, μπορουν να εκδώσουν και να εργασθούν οπι συνάδελφοι μας, μολις ψηφιστει στη Βουλη και γινει νόμος του Κρατους, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
-Η πραξη νομοθετικου πςεριεχομένου του Υπουργ. Κοινωνικής Εργασίας και Ασφφάλισης, πρεπει να ψηφιστει ως νομος αυτες τις ημερες, αλλα δεν εχει πεσει κατι στην αντιληψη μας . Αλλα οταν ερχεται το ιδιο το Υπ. Οικονομικων και διαφοροποιείται, έχει νόημα πλεον? Το μονο που περιμενουμε ειναι πως θα τοποθετηθουν στην ερωτηση που υποβλήθιηκε μέσω ημών, στη Βτ Ελλήνων. Προφανως…”ληφθει υπόψη το σχετικο νομοσχεδιο”.
-Δεν υπαρχει προοπτική καταβολής του 100% της συντάξεως για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα, εκτος εαν  υπερψηφιστει η τροποποίηση μας, που θα κατατεθεί τις ημέρες συζητήσεως-ψηφίσεως του νομοσχεδίου αυτου (μετά την 8/2/2013).
-Η αιτηση θεραπείας καλό ειναι να κατατεθεί στο Γ.Λ.Κ.
-Υπαρχει το ενδεχομενο καποιοι στις 31/1 να μην δουν συνταξη στο λογαριασμό τους ή καποιοι αλλοι ήδη το διαπιστωσαν. Οπως και να έχει εάν εχουν περασει το 47ο ετος, οφειλει το ΓΛΚ να τους επιστρεψει τις διαφορες που θα προκυψουν μετά την ψηφιση και ισχυ του νόμου αυτού.

Γ.Α.
==============

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου