Σημαντικό περιθώριο αλλαγής της κυβερνητικής στάσης στο θέμα της απασχόλησης των συνταξιούχων, άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΑΝΕΑΕΔ στο γραφείο του (19/12). Ο κ.Βρούτσης επί της ουσίας αναγνώρισε το λάθος και τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί όχι μόνο στους συνταξιούχους αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία η “απαγόρευση εργασίας” όσων λαμβάνουν σύνταξη.
Η θετική στάση του υπουργού Εργασίας μάλλον εξέπληξε την αντιπροσωπεία της ΑΝΕΑΕΔ η οποία βέβαια εισέπραξε οπωσδήποτε την διαβεβαίωση του Βρούτση ότι “το θέμα θα επανεξεταστεί”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι υπέρμαχος της άποψης ότι “κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται από το δικαίωμα στην εργασία”.
Βέβαια η θετική οπτική του Βρούτση δεν αρκεί από μόνη της να αλλάξει την ακατανόητη “απαγόρευση” στη δουλειά που έχει επιβληθεί στους συνατξιούχους. Υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που …δεν έχουν άποψη άλλη εκτός απ΄ αυτή της τρόϊκας.

 

http://www.onalert.gr/stories/apostratoi-ergasia-vroutsis

 

Υ.Γ Σε επικοινωνία μας για το θέμα με τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, μας μετέφερε και αυτός μια νότα αισιοδοξίας από την πλευρά του κ.Βρούτση, καθόσον του μετέφερε την πρόθεσή του, για κάταθεση της τροπολογίας (μας), χωρίς οα ρμόδιος Υπουργός να εκφράσει  αντιρρήσεις….ΙΔΩΜΕΝ….

===========================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment