antoniadis002

antoniadis002   (Οι παρακάτω θέσεις  είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν τα μέλη του Δ.Σ. και το Συνδεσμο μας)

 

    1.Δράττομαι της ευκαρίας από την λήψη ενός επωνυμου προσωπικού μηνύματος σήμερα, να τοποθετηθώ επίσημα και ανοικτά,  αναφορικά με τη στάση που τήρησα στο θέμα του ν.3257/2004 και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει απο την ισχύ του, στα ε.ε. στελέχη του ιατρικού σώματος των Ε.Δ..
    2.Κατ αρχάς και επειδή έτυχε να γνωρίζω το θέμα λόγω της ενασχόλησής μου με συναφή αντικείμενα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, είχα τοποθετηθεί αρνητικά στο…πνευμα του νομοθέτη και είχα θέσει εαυτόν στη διάθεση των συναδέλφων ε.ε. Στρ. Ιατρών, που το “έτρεχαν” παρέχοντας σε πρώτη φάση το σύνολο της κατεχομένης υπ εμού αλληλογραφίας για το θέμα (γνωρίζοντας φυσικά πως ήδη υπήρχαν οι πρωτες δικαιώσεις συναδέλφων απο το Ελεγκτικό Συνέδριο), παροτρύνοντας τους να ζητησουν την παροχή-συνδρομή-βοήθεια στο έργο τους, από εγκριτα πρωην στελέχη της Στρ. Δικαιοσύνης και νυν δικηγόρους-μέλη του Συνδέσμου μας, αλλά και προτείνοντας το θέμα, με την βαρύτητα που του αρμόζει τοσο στην ημερίδα του Συνδέσμου στον Ι.Σ.Α. (με τον κυριο ομιλητή για το θέμα να καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο από το σύνολο των ομιλητών,για να αναπτυξει τα επιχειρήματά του), όσο και στην ετήσια Γενική μας Συνέλευση, όπου ανέπτυξαν το θέμα ενώπιον πολιτικού προσώπου , ζητωντας του παραλληλα να παρέμβει για την οριστική επιλυσή του μέσω νομοθετικής ρυθμίσεως. Το συγκεκριμένο φυσικά θέμα στη συνέχεια, ήταν πάντα στην ατζέντα  των “προεκλογικών προτάσεων” που μας ζήτησαν τα κόμματα του Ελληνικού Κονοβουλίου, όταν μας καλούσαν για…”προεκλογική” ενημέρωση – υποβολή προτάσεων. Και φυσικά ο ίδιος (ξανα)έθεσα τον εαυτό μου στη διαθεσή τους, όταν μου ζητηθηκε να παραστω ενώπιον του Υπουργού Εθνικής Αμυνας (μαζι με τον κ.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟ) σε μια συνάντηση, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Να μην παραλείψω να πω επίσης, πως το συγκεκριμένο και δραστηήριο μέλος αυτής της ομάδας, το έφερα ο ίδιος προσωπικά σε επαφη με έτερο πολιτευτή και νυν μέλος του Ελληνικου Κοινοβουλίου.
3. Για να μιλήσουμε όμως ρεαλιστικά και εαν θέλετε πιο “κυνικά” για το θέμα, η 10ετής και πλεον ενασχόλησή μου με παρεμφερή αντικείμενα στο χώρο των Ε.Δ.(ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά-δικαίωματα προσωπικού) και οι γνωσεις και η εμπειρία που αποκόμισα από αυτό το γεγονός, με οδήγησαν στο συμπέρασμα (καθαρά προσωπική άποψη) πως, για τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (που διανύουμε απο το 2010 και μετά ελέω μνημονιων και αλεπάλληλων μέτρων εις βαρος των στελκεχών των Ε.Δ.) οι ε.ε. συνάδελφοι Στρατιωτικοί Ιατροί (και κατ επέκταση Υγειονομικοί) που κατέχουν και ιδιωτικό ιατρείο και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έπρατταν ΜΕΓΑΛΟ και ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ, να υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας, απο τη στιγμή που δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας ή το 53ο έτος της ηλικίας τους.
4. Για περισσότερες πληροφορίες τους παραπέμπω στους συναδέλφους τους αποστράτους ιατρούς κλπ ειδικοτήτων, κάτω των 53 ετών και τους αγωνες που καναμε και τις διαρκείς συζητήσεις-επαφές που είχαμε, για να βρούμε διεξοδους  απέναντι στο “εγκληματικό” και αντισυνταγματικό μέτρο της αναστολής της συντάξεως τους, ένεκα των ν.3863 και 3865/2010. Άρaγε μετά απο τα 35 αυτά χρόνια (που εκτιμώ πως λίαν συντόμως το ΣτΕ, θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην υπόθεση), θα χρειάζονται αυτοί οι συνάδελφοι να aσχολουνται ακόμα με αυτον τον επαισχυντο κατ εμέ νόμο? Για το μόνο παράπονο που θα έπρεπε να απολογηθώ, ειναι η αδυναμία του Συνδέσμου να καλυψει και…οικονομικά αυτες τις νομικές προσπάθειες των συναδέλφων (όπως π.χ. έπραξε ο Δ.Σ.Α. για το σύνολο των μελών του σε αναλογες περιπτωσεις) ,αλλα δυστυχώς τα οικονομικά μας είναι πενιχρά, καθόσον με διοκή μας πρωτοβουλία και σε αρμονία των καιρών, αποφασίσαμε να “παγωσουμε” τις συνδρομές-εισφορές.;Oσο για το “αίμα” και τις νομικές διεκδικήσεις να θυμίσω πως αντίστοιχα kai ατομικά μέχρι σήμερα έχουμε καταθέσει 6 παρόμοιες προσφυγές.
5. Για τους υπόλοιπους αγώνες και τις προσπαθειες που καταβαλλει ο Συνδεσμος με αλλοτε πετυχημένα και αλλοτε αποτυχημένα (και η αποτυχία μερικές φορές, είναι μέρος της επιτυχίας…)  αποτελέσματα …”Κυριακή (16/12) , κοντη γιορτή” που λένε, αλλα θα προτιμούσα να μας κρίνει το σύνολο των μελών μας και των Αποφόιτων, ασχέτως αν δεν έχουν εγγραφεί ακόμα. 
6. Τελειώνοντας θέλω να πιστεύω πως τα κίνητρα αυτής της προσωπικής επίθεσης δεν αποσκοπούν κάπου αλλού….άλλως, ο χρόνος θα δείξει…     

ΥΓ  Το ύφος του μηνύματος το αφήνω ασχολιάστο, απλα λυπαμαι…..

=================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου