ή Κότες ή Κωλοτούμπες: Η Μάστιγα και Κατάρα της Ελληνικής Κοινωνίας!!!

 

Άρθρο του μέλους του Συνδέσμου μας Σ.Λαφτσόπουλου

 


Στην Ελληνική κοινωνία της άκρατης υποκρισίας που βιώνουμε καθημερινά, οι πολιτικοί, τα κόμματα και γενικότερα το σύστημα εξουσίας, στο οποίο συστεγάζονται διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλοεκδότες, καριερίστες της Δημόσιας Διοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ορντινάντσες της εξουσίας αλλά και εξωθεσμικοί παράγοντες, οι μέτριοι βαπτίζονται «μετριοπαθείς, οι δε εκφραστές και υποστηρικτές των θεσμοθετημένων λύσεων, οι οραματιστές του σταθερού και οργανωμένου πλαισίου λειτουργίας,  σε μη συνεργάσιμους….
Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα τους διακρίνετε….στην εργασία σας…στην πολιτική…..στη δημοσιογραφία….παντού στην κοινωνία.

Όλοι εκείνοι δηλαδή που δε συγκρούονται, που δε δίνουν μάχες ζωής για οράματα, αξίες και ιδεολογίες, αυτοί που λένε πάντα «ναι», οι άνθρωποι του συστήματος, οι αρεστοί κάθε μορφής εξουσίας, εκείνοι που δεν αντιτίθενται στην αδικία, στην αλαζονεία των εκάστοτε κυβερνώντων, όλοι αυτοί που δεν χτύπησαν ποτέ τη γροθιά στο τραπέζι, δηλαδή οι άτολμοι, οι μέτριοι, οι υποκριτές, οι επονομαζόμενες κότες ή κωλοτούμπες, που δεν έχουν το ψυχικό σθένος να σηκώσουν  το βάρος της ευθύνης που κουβαλούν, οι φιγουρατζήδες, οι yes man, οι «συναινετικοί», οι άνθρωποι της σφαλιάρας, αναγορεύονται σε «μετριοπαθείς», σε δήθεν σύγχρονους και απαραίτητους ηγέτες, τους οποίους έχει ανάγκη ο τόπος.

Μοναδικό προσόν για την κατάταξη κάθε ενδιαφερομένου στην εν λόγω συνομοταξία οι εντυπωσιακές κυβιστήσεις ή επί το λαϊκότερο κωλοτούμπες στις οποίες επιδίδονται, που δεν οφείλονται σε τίποτε άλλο παρά στην ελάχιστη οστική μάζα της σπονδυλικής στήλης και στο περίσσευμα σιέλου στους ομώνυμους αδένες, για τα οποία  έχουν προικισθεί από τη φύση!!!!
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα…. Ο συνασπισμός των μετρίων, η συνωμοσία των «μετριοπαθών», αποτελεί κυρίαρχη τάση στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…
Τα συστήματα εξουσίας λοιπόν βαπτίζουν τους μέτριους «μετριοπαθείς» και αμέσως μετά ξεκινούν να πείσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί τις προσωπικότητες με «ειδικό βάρος». Όλους εκείνους δηλαδή που η καθεστηκυία τάξη δε φοβάται, τις «ηγετικές» προσωπικότητες του «διαλόγου» και της «ισορροπίας» που δε θα απειλήσουν ποτέ τη διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους κυρίαρχους εξωθεσμικούς πόλους εξουσίας.
Παραφράζοντας τον Μαρξ «Μέτριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», η γη σας ανήκει. Συνασπιστείτε απέναντι σ’ όποιον ξεχωρίζει, σ’ όποιον μπορεί στο μέλλον να σας απειλήσει….

Τι θα μπορούσε κάποιος να προσδοκά άραγε από μια χώρα σαν την Ελλάδα που εξυμνά και αποθεώνει τη μετριότητα σε κυρίαρχη δύναμη και τους εκπροσώπους της «μετριοπαθείς» συμφεροντολόγους, αναχρονιστές, φιλοτομαριστές, χωρίς ηθικά διλήμματα, τζάμπα μάγκες, σε ηγέτες εν ζωή, τους δε δυναμικούς εκφραστές της αλήθειας, της αξίας, της πρωτοβουλίας και της ευθύνης σε μεταθανάτια ιδεατά σύμβολα, σε ακίνδυνα είδωλα ηλιθίων ρομαντικών.

Αντισταθείτε σθεναρά στη μετριότητα, αντιπαρατεθείτε με τους μέτριους που λυμαίνονται την κάθε μορφής εξουσία, σπάστε το αυγό του φιδιού που γεννά τη διαφθορά, αποτινάξτε την πεπονόφλουδα της μετριοπάθειας και του υποτιθέμενου διαλόγου….Οι λύσεις για τη χώρα είναι επώδυνες και απαιτούν πάνω απ’ όλα πάθος για ζωή και δημιουργία και όχι απλά συγκράτηση του πάθους(μετριο-πάθεια) ….

Χρειαζόμαστε επειγόντως ανθρώπους παθιασμένους για τη ζωή και την πρόοδο, ανθρώπους που θα συγκρουστούν βίαια με το κατεστημένο, που θα εμπνεύσουν σε καθέναν από εμάς όραμα και προοπτική επιτυχίας και καταξίωσης…Φτάνει πια με τη μετριοπάθεια και τη συνδιαλλαγή….Αρκετά κατέστρεψε τη χώρα…ας μην επιτρέψουμε και να την αφανίσει….
Η πρόοδος είναι πράγματι ωραία λέξη, όπως είπε και ο μεγάλος πολιτικός Robert Kennedy, αλλά αυτό που τη δημιουργεί είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς. Θα συμπλήρωνα κατ’ εξοχήν τους κωλοτούμπες…..


Ας αποκαθηλώσουμε  δια παντός απ’ τη ζωή μας και την κουλτούρα μας την
κωλοτούμπα των μετρίων, ως απαραίτητο προσόν καταξίωσης  και προόδου.
Δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το σύμβολο του ασπόνδυλου και ακαλλιέργητου χαρακτήρα ενός άβουλου οργάνου.
Μόνο έτσι θα ανατείλει δειλά δειλά ο ήλιος της ελπίδας για το λαό, μέσα απ’ το πυκνό σκοτάδι  που την περιέφεραν οι μέτριοι…… μασκαρεμένοι σε «μετριοπαθείς»
 
Λαφτσόπουλος Σταύρος
Οικονομολόγος

 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου