ALL

ALL
Ο λαός είναι σοφός και η ιστορία έχει δείξει πως βρίσκει γρήγορα το σωστό βηματισμό του και σηκώνεται εύκολα από το έδαφος, όπως και όπου έχει πέσει, ακόμη και αν έχει τραυματιστεί. Εκείνο όμως που είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε σήμερα είναι ότι όλοι παλεύουμε για κοινά προβλήματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια, την ανεργία και αγωνιούμε για τα παιδιά μας, για μας και για τη χώρα που βρίσκεται σε δεινή θέση. Τα προβλήματα αυτά αφορούν τον καθέναν μας χωριστά και όλους μαζί.

Κανείς μας πια δε μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να θεωρεί ότι τα προβλήματα των άλλων δεν τον αφορούν. Σε λίγο το πρόβλημα του γείτονα, του πρόσφυγα, του απολυμένου θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Δεν υπάρχουν πλέον στεγανά να κρυφτεί κανείς και να γλιτώσει. Η κατάρρευση είναι όπως και η ραδιενέργεια, διαχέεται παντού και στο τέλος θα επηρεάσει τους πάντες.
Το σημαντικό και το σωτήριο στις περιπτώσεις γενικευμένης κρίσης είναι να είμαστε όλοι μαζί και να αφήσουμε τις θεωρίες για μπλε, κόκκινα και πράσινα συνολάκια και ποιο μας ταιριάζει περισσότερο αυτό τον χειμώνα και πόσο θα είναι στη μόδα και αν μας αρέσει η φετινή μόδα. Η ζωή μας διδάσκει πως κανένας μηχανισμός, κανείς ισχυρός ιδεολογικός, τεχνοκρατικός, οικονομικός ή πολιτικός παράγοντας δεν είναι δυνατό να καταφέρει να σβήσει από την καρδιά και τα βλέμματα την καλοσύνη και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ανέκαθεν σε δυσμενείς συνθήκες οι άνθρωποι ομαδικά κατάφερναν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να σωθούν και να παραμείνουν παρόντες και νικητές.
Όσο το μυαλό είναι σε εγρήγορση και είμαστε μαζί, υπάρχουν και πιθανότητες για ανάκαμψη και αλλαγή προς το καλύτερο, πέρα από κομματικές ταυτότητες και χρωματιστά σημαιάκια! Είναι ανάγκη να ξαναφέρουμε πίσω χαμόγελα αύριο. Να ταξιδέψουμε, να ερωτευθούμε. Έχουμε να γεννήσουμε όμορφα ευτυχισμένα μωρά. Έχουμε να ξαναχτίσουμε τις ζωές μας με νόημα και ουσία. Έχουμε μια πληγωμένη πατρίδα να γιατρέψουμε…και μια περήφανη Σχολή , τη ΣΣΑΣ μας, να στηριξουμε…
Γ.Α.
============================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου