katsim

 

katsimΠΡΟΣ : – Τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.
            – Γενικό Διευθυντή Μ.Τ.Ν.
ΚΟΙΝ : – Πρόεδρο ΕΑΑΝ.


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε ,

Αφουγκραζόμενος την έντονη ανησυχία και το διάχυτο προβληματισμό που διακατέχει το σύνολο των μερισματούχων του Ταμείου μας και εν όψει της εφαρμογής από 1-1-2013, των άρθρων 10 και 16 των νόμων 3863 και 3865/2010, αντιστοίχως, όπου καταγράφεται το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων συνταξιούχων, θα επιθυμούσα να μας ενημερώνατε αναφορικά με την πολιτική που σκοπεύει να ασκήσει / ακολουθήσει το Ταμείο, ως προς τη χορήγηση των μερισμάτων , όσων στελεχών υποστούν μείωση ή αναστολή της συντάξεως τους, δηλώνοντας στο Γ.Λ.Κ. την εργασία τους, ως συνταξιούχοι από 1-1-2013.

2. Θα παρακαλούσα συναφώς να ληφθεί υπόψη ότι στο «επίμαχο» άρθρο του ν. 3863/2010 , γίνεται αναφορά για…. «αναστολή της σύνταξης ή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών…». καθεστώς που δεν αφορά τα Μ.Τ. των Ε.Δ., καθόσον δεν λογίζονται ως επικουρικά ταμεία (από την εφαρμογή του ν.2084/92 ). ΑΛΛΩΣΤΕ σας υπενθυμίζω ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ εισπράχθηκαν οι προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές , μετά και την πρόσφατη μη αποδοχή του Υ.ΕΘ.Α. σχετικής γνωμοδότησης Ν.Σ.Κ.

3. Τέλος θα επιθυμούσα η απάντησή σας να μας κοινοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, με δεδομένο το χρονικό όριο που μας έχει θέσει το Γ.Λ.Κ. (έως 30/11/2012), για να δηλώσουμε αν θα εργασθούμε, προκειμένου να συνεκτιμήσουμε, όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν με τη δήλωση αυτή.
Με εκτίμηση
Ν. Κατσιμήτσης
Αντιναύαρχος (Ο) Π.Ν. ε.α.

==================================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου