Για την 81η επέτειο του «ΟΧΙ» που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός βροντοφώναξε την ημέρα αυτή απέναντι στο Φασισμό και το Ναζισμό, για την μεγάλη αυτή Εθνική Εορτή που αποτελεί διαχρονικά το «ΝΑΙ» στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης «Χρόνια Πολλά». 

Οι αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι Ήρωες και Ηρωίδες του Έπους του 1940 και της Αντίστασης εναντίον Γερμανών Ναζί και Βουλγάρων Φασιστών κατά τη διάρκεια της «μεγάλης μαύρης νύχτας» στα τέσσερα χρόνια της κατεχόμενης  Πατρίδας, είθε να αποτελούν παντοτινή μνήμη και πυξίδα για να εμπνέουν το σήμερα και το μέλλον, προκειμένου η χώρα να είναι πάντα Ελεύθερη και ο Ελληνικός λαός να μην ξαναζήσει εκείνες τις ζοφερές στιγμές.

Δεν ξεχνάμε ότι την 28η  Οκτωβρίου 1940 η Φασιστική Ιταλία του δικτάτορα Μουσολίνι, απρόκλητα και απροκάλυπτα ζήτησε την παράδοση της Πατρίδας μας χωρίς πόλεμο και σε απάντηση οι πρόγονοί μας, ο λαός, άνδρες γυναίκες, ακόμα και παιδιά, έδωσαν με υψηλό πατριωτισμό και ενθουσιασμό, τον υπέρ πάντων αγώνα που οδήγησε στη αποτροπή της εισβολής και στη μεγάλη νίκη  της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό με όπλα κυρίως την αδούλωτη ελληνική ψυχή και το σύνθημα «αέρα..».

Ο Σύνδεσμος δεν ξεχνά τους πεσόντες στον αγώνα, καθ΄όλη τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου και της Αντίστασης, κατά των κατακτητών, μέχρι την απελευθέρωση και αποτίει, με άπειρο σεβασμό, φόρο τιμής στη μνήμη τους. Αιωνία τους η Μνήμη.

Ζήτω το Εθνος

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Φώτιος Πατσουράκος                Αθανάσιος Πάσχου

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου