AM

AM(Λάβαμε  στο ηλεκτρονικό μας τ/χ, το παρακάτω μηνυμα ενός νέου συμπολίτη μας και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο, αφουγκραζόμενοι την αγωνία & την απόγνωση του νέου αυτου συνανθρώπου μας, αναφορικά με το μέλλον του. Τα στοιχεία του ειναι στην διάθεση μας)

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια του Συνδέσμου Αποφοίτων σχετικά μ ένα ζήτημα
Είμαι μαθητής Λυκείου και θέλω να μπω στο Τμήμα Νομικών Συμβούλων ή ψυχολόγων της ΣΣΑΣ
Ωστόσο υπάρχει μια μικρή κινητική αναπηρία(ελαφρύ σφίξιμο αριστερής πλευράς χέρι/πόδι).
Αυτό το πρόβλημα δεν με περιορίζει σχεδόν καθόλου στην καθημερινότητά μου(κυκλοφορώ μόνος μου,  κάνω κανονικά γυμναστική στο σχολείο και εκτός, παίζω μπάλα κλπ κλπ)Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να καβαλήσω και να πηδήξω από μάντρες και κάγκελα. Στην ΣΣΑΣ πιστεύω ότι μπορώ να συμμετέχω κανονικά σε όλο το φάσμα της Ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής εκπαίδευσης της Σχολής με κάποιες πιθανές εξαιρέσεις (πχ μια  συνεκπαίδευση με τις Ειδικές Δυνάμεις). Πηγαίνω σε κατασκηνώσεις από μικρό παιδί. Συνεπώς, δεν φαντάζομαι ότι η θερινή διαβίωση στο Ποσείδι θα αποτελέσει εμπόδιο για εμένα
Αυτό το πρόβλημα όμως που υπάρχει με καθιστά σωματική Ικανότητα Ι3, κάτι που μου επιτρέπει να υπηρετήσω κανονικά τη θητεία μου ως φαντάρος (βοηθητικός) αλλά, μου απαγορεύει δια ροπαλου να δώσω εξετάσεις για οποιοδήποτε τμήμα Στρατιωτικής Σχολής αφ ενός γιατί δεν είμαι Ι1 κι αφετέρου γιατί εξαιτίας του κινητικού μπαίνω στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου και όχι με Πανελλαδικές (είμαι στην κατηγορία των παιδιών που μπαίνουν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με το 5%)
Αυτό που θα επιθυμούσα εγώ και προφανώς κι άλλα πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα,  είναι να ανοίξουν οι πύλες σε  ορισμένα τμήματα στατιωτικών Σχολών(κατά κύριο λόγο της ΣΣΑΣ) για αυτά τα παιδιά που έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν κανονικά στις Ενοπλες Δυνάμεις (σε κυρίως βοηθητικές υπηρεσίες).
Μήπως εσείς ως Σύνδεσμος Στρατιωτικών θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε, προβάλλοντας τα αιτήματά μας σε κάποια προϊστάμενη αρχή;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
==================


Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου