Ο καρδιοχειρουργός με την “Μεγάλη Καρδιά”.
Στη φωτογραφία με τον πρώτο από τους συνολικά 31 ασθενείς που χειρούργησε, αφιλοκερδώς, με επέμβαση καρδιάς στο Μαυρίκιο, σε διάστημα 20 ημερών το καλοκαίρι του 2011, με τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ “καρδιά για όλους” που εδρεύει στην Ελβετία.

Αφού αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο, εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική το 1984 μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις.Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονικής με βαθμό «πολύ καλά» και την ονομασία του σε ανθυπολοχαγό του Ελληνικού Στρατού, το 1990, υπηρέτησε στις Δυνάμεις των Ελλήνων Πεζοναυτών.

Από το 1994 μέχρι το 2001 ειδικεύθηκε στην Καρδιο-Θωρακοχειρουργική στα νοσοκομεία «Ο Ευαγγελισμός» και «Η Σωτηρία». Κατά την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» εκτέλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό επεμβάσεων που έχει εκτελέσει ποτέ σε ειδίκευση ιατρός.

Για τρία χρόνια εργάστηκε ως επιμελητής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εκτελώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων του πνεύμονα, του οισοφάγου και του θωρακικού τοιχώματος.

Από το 2004 μέχρι το 2006 εξειδικεύθηκε στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας κυρίως στην Καρδιοχειρουργική, στον τομέα της αορτοστεφανιαίας παράκαμψης-την γνωστή επέμβαση by-pass, με την χρήση αρτηριακών μοσχευμάτων, την χειρουργική βαλβίδων και ιδιαίτερα την χειρουργική των πλαστικών βαλβίδων-δηλαδή την επιδιόρθωση των βαλβίδων χωρίς την αντικατάστασή τους, των ανευρυσμάτων αορτής και την χειρουργική της καρδιακής ανεπάρκειας.

Συγχρόνως, αρίστευσε τόσο στις ευρωπαϊκές εξετάσεις της ειδικότητάς του, το 2005, αποκτώντας τον τίτλο του FETCS, όσο και στην διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2006. Το 2008 απέκτησε τον τίτλο του FCCP, δηλαδή του στελέχους του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών Θώρακος, μετά από αυστηρή κρίση από το Αμερικανικό Κολέγιο.

Έχει συγγράψει τριψήφιο αριθμό ιατρικών μελετών σε ιατρικά περιοδικά, με περισσότερες από 30 από αυτές να είναι δημοσιευμένες σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει πάνω από 250 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Έχει βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων για την διδακτορική του διατριβή, όπως και από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.  

Μετά την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, εργάζεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών στην Θωρακοχειρουργική Κλινική με τον βαθμό του Αρχιάτρου, ενώ εκτελεί πλήθος καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, by-pass, βαλβίδων και ανευρυσμάτων αορτής στο «Ιάσω» General Hospital, όπου είναι και Διευθυντής (Επιστημονικός Υπεύθυνος) της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής.

===========================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου